Skip to content

Cursuri de navigație

Curs Radio LRC-GDMSS

marine-radio-couse

Certificatul general de operator radio – Long Range Certificate (curs radio maritim) pentru conducătorii de ambarcațiuni de agrement clasele A, B, C, D, S este valabil pe o perioada de 5 ani și este emis de ANCOM

Cursul radio asigură instruirea necesară conducătorilor de ambarcațiune de agrement, conform Ordinului nr. 534 din 26 iunie 2007 și a Ordinului nr.344 din 29.04.2010, pentru obținerea Certificatului de Operator Radio pentru ambarcațiuni de agrement.

Cursul urmărește însușirea de cunoștințe, tehnici, metode și deprinderi practice pentru îndeplinirea cerințelor minime necesare pregătirii conducătorilor de ambarcațiuni de agrement în conformitate cu indicațiile ANCOM precum și instruirea teoretică și practică a cursanților privind realizarea comunicațiilor maritime.

Certificatul international emis de ANCOM este necesar în cazul în care doriți sa călătoriți în afara României fie cu ambarcațiunea prorpie sau închiriată cu motor sau vele.

La ieșirea din țara cu ambarcațiunea, acest certificat este cerut de ANR (Autoritatea Nautică Română), dar și de Politia de Frontieră. În afara țarii acest certificat este solicitat de obicei înainte de închirierea unei ambarcațiuni.

Programa de curs cuprinde module de pregătire teoretică și practică privind cunoștințe despre radiocomunicațiile în serviciul maritim, cunoștințe practice în utilizarea echipamentului radio, proceduri privind operarea practică a echipamentelor GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System), cunoștințe pentru comunicațiile radiotelefonice. Cursul se încheie cu examen de absolvire pe baza unui test grilă și o probă practica.

Se primește gratuit suportul de curs.

Examenul pentru obținerea Certificatului General de Operator Radio pentru Conducătorul de Ambarcațiune de Agrement (GMDSS-LRC) se susține la sediul școlii – cu o comisie formata din personalul școlii. Cursul se desfășoară în timpul săptămâni și durează 2 zile a câte 4 ore.

La sfârșitul cursului obțineți CERTIFICATUL GENERAL DE OPERATOR RADIO – LONG RANGE CERTIFICATE, valabil pentru Conducătorul de Ambarcațiune de Agrement, clasele A, B, C, D și S recunoscut international.

Prețuri

Înscrie-te!

Nume și Prenume*
CNP*
Serie și nr. Carte de identitate*
Email*
Telefon*
Adresa din Cartea de identitate*
Alegeți cursul dorit*
Observații (opțional)
GDPR*
Citeste Politica GDPR adyachting.ro

Calendar

Îți mai recomandăm și...