Skip to content

Experiențe

Regata – Sailing & Networking

pret la cerere
Regata – Sailing & Networking

Ce este o regată?

Prin definiție regata este o competiție sportivă nautică organizată ce poate fi practicată cu orice tip de ambarcațiune (canoe, caiac sau velier). O regată poate avea una sau mai multe etape în cadrul aceluiași eveniment și se poate desfășura într-una sau mai multe zile.

Ce eveniment, regata reprezintă o întrecere între veliere pe care pot concura între 6 și 12 persoane, fiecare ambarcațiune având astfel propriul echipaj condus de un skipper.

Acesta trebuie să fie posesor de Certificat de Conducător de Ambarcațiune pentru categoria C+S (maritim până la 6mn și competență în navigația cu vele).

În cadrul regatelor noastre, de tip eveniment, se asigură skipper pentru fiecare ambarcațiue înscrisă la start.

Cine participă?

Regatele de tip eveniment au de obicei o tematică sau sunt organizate de anumite bresle sau pe domenii de activitate. În cadrul acestor evenimente companii din aceste domenii de activitate își fac unul sau mai multe echipaje și se întrec în cel mai frumos, inedit și spectaculos eveniment outdoor.

Cei mai mulți dintre participanți, cu mici excepții, sunt în marea lor majoritate pe un velier pentru prima dată. De obicei acceptă să participe fără a ști exact despre ce este vorba, iar de cele mai multe ori în cadrul echipajelor formate ad-hoc sunt persoane care atunci se cunosc pentru prima dată.

Așadar regata oferă o dublă oportunitate, aceea de a-ți face noi cunoștiințe din propriul domeniu de activitate sau chiar din domenii diferite, precum și posibilitatea de a învăța un lucru absolut nou, navigația cu vele. Totul în cadrul unui concurs care adaugă în plus emoția participării și dorința de a câștiga.

Cum se desfășoară?

Odată ce au fost stabilite echipajele, skipper-ul fiecărei ambarcațiuni face un scurt curs de sailing pentru membrii echipajului său. Acesta constă într-o prezentare a ambarcațiunii și a caracteristicilor nautice precum și un instructaj privind siguranța la bord. Urmează un mini curs de navigație cu vele, în care, pe rând fiecare membru al echipajului efectuează și învață manevrele și cerințele fiecărui post de pe barcă. Doar după acest curs skipperul stabilește rolurile fiecărui membru al echipajului, scopul fiind obținerea unei performanțe cât mai bune în timpul regatei și chiar un loc pe podium.

Cât durează o regată?

Regata, concursul efectiv dintre veliere, poate fi doar o parte a unui eveniment mai amplu, de gen team building, lansare de produs sau orice altă tematică. Chiar dacă sunt alocate mai multe zile pentru întregul eveniment, regata nu va dura mai mult de 6 ore de efective de sailing. Astfel, aceasta se poate desfășura pe parcurul unei zile sau chiar în a doua parte a zilei în care s-a făcut și cursul de navigație cu vele.

În medie un astfel de evenimet se întinde pe parcursul a două zile, respectiv un weekend. La finalul regatei, echipajele câștigătoare sunt premiate cu diplome, cupe și medalii în cadrul unei ceremonii organizate la Clubul Nautic. Ceremonia de premiere va fi neapărat urmată de o petrecere „marinărească”.

Networking, adrenalină, devotament și curaj

Din reacțiile celor care au fost prezenți până acum la regatele noastre s-au remarcat aceste trei elemente importante: adrenalină, devotament și curaj.

Regata este pentru majoritatea un prilej de a învăța, de a se autodepăși, de a-și învige teama și ideile preconcepute, de a-și face prieteni noi dintre persoane cu aceleași interese profesionale sau personale, sau de a se lăsa la propriu „dus de val și de vânt”- ceea ce reprezintă esența sailingului.

Adeseori, cei care se urcă pe un velier pentru prima dată în cadrul unui astfel de eveniment rămân fascinați de plăcerea de a naviga cu vele și iau în considerare această activitate ca pe un viitor hobby și chiar un nou stil de viață.

From zero to hero!

Cerere ofertă

Calendar

Îți mai recomandăm și...