Skip to content

Blog

Winter Training

Winter Sailing Season

S-a terminat sezonul estival? Trebuie să aștepți până în martie sau în mai ca să te urci din nou pe barcă? Asta e doar alegerea ta! YachtOne și ADyachting au pregătit un program de sailing intensiv pe perioada iernii pe Marea Marmara. De acum nu mai ai niciun motiv pentru care să renunți la pasiunea ta!

Ce lipsește în România?

În primul rând practica, iar în al doilea rând condițiile cât mai diverse! Dacă vara, în special și la începutul toamnei mai poți da o fugă în Grecia, Turcia sau Italia – încă prețul avioanelor este accesibil – ei bine de prin noiembrie până în mai, aproape – nu prea ai ce face cu excepția destinațiilor exotice.

Program personalizat pentru Skipper Training

Problema  principală cu Marea Neagră în general și cu litoralul nostru în special este pe de o parte lipsa marinelor, a locurilor din marinele existente, lipsa golfurilor și a insulelor care să ofere un cadru mai diversificat pentru navigația de agrement și sportivă.

Marea Neagră este o mare deschisă, vântul predominant care bate din Nord- Nord- Est nu întâmpină niciun obstacol, formând valuri. În plus, fiind o mare puțin adâncă în apropierea țărmului, valul are tendința de a fi aproape drept și cu o frecvență mare  – ceea ce în jargonul marinăresc poartă numele de „ciocan” – drept pentru care navigația devine dificilă chiar și în condițiile unor vânturi mai puțin puternice.

Bosphorus Cup 2023
Bosphorus Cup 2023

Iar aceasta pe perioada verii, iarna adăugându-se în special și temperaturile scăzute. Ocazioonal, se poate naviga și iarna pe Marea Neagră, mai ales când vântul bate dinspre Vest și mai „netezește” apa – dar ocaziile trebuie vânate și adeseori nu se potrivesc cu programul personal.

În al doilea rând nu prea „rentează” să pleci din București sau din altă parte a țării pentru o zi de sailing, fără a mai pune la socoteală că pentru o experiență completă trebuie să mai fie prezenți și alți  3 sau 4 colegi. Și tot așa, un lanț de inconveniente legat de navigația de agrement la Marea Neagră și asta dacă barca nu a fost pregătită de iernat, caz in care trebuie armată și dezarmată cu fiecare ocazie!

Care sunt alternativele?

În principiu asta înseamnă o pauză de sailing de 4-6 luni – destul de mult chiar și pentru o activitate de agrement. Se pierd deprinderi, se pierde forma fizică – dacă nu este completată cu alte activități se pierde coordonarea între membrii echipajului, iar următorul sezon va începe totul practic de la zero! Sigur, se poate opta pentru Grecia sau Italia sau chiar destinații mai exotice, dar acelea presupun o perioadă mai lungă de timp – minim o săptămână- și investiții mai mari.

Închiriere velier la Mangalia

Există însă o soluție, relativ aproape de casă, dar nu chiar la o aruncătură de băț. Însă, dacă vrei să te menții în formă, să nu-ți ieși din mână, să încerci și să înveți lucruri noi sau chiar să cunoști oameni noi, eu zic că ar trebui să iei în considerare această variantă. Sailing pe Marmara cu plecare și sosire în Istanbul!

Sailing pe Marmara în timpul iernii

Pentru cei care doresc să continue activitatea de saling și pe parcursul iernii, respectiv între noiembrie și martie sau chiar aprilie oferim un program de 3-4 zile special adaptat și organizat astfel încât să se plieze pe calitățile și pregătirea fiecărui membru al echipajului prezent la fiecare sesiune.

Îmaginați-vă două zile de sailing pe Marmara, în mijlocul iernii, cu Istanbul pe fundal și în condiții optime de vreme și temperatură. Și asta la doar 5-6 ore de mers cu mașina!

Programul fiecărei sesiuni va fi organizat conform nevoilor specifice și pregătirii fiecărui participant. Fiecare grupă va fi formată și maxim 6 persoane plus instructor, iar zilele dedicate trainingului vor fi de vineri până duminică.

Bosphorus Cup ieste cea mai importantă competiție din regiune.
Bosphorus Cup ieste cea mai importantă competiție din regiune.

Programul este conceput astfel încât să treacă cursantul prin toate procedurile specifice de la pregătirea ambarcațiunii, la proceduri de acostare și ancorare, noțiuni de marinărie și mateloție, navigație cu vele costieră și estimată și până la proceduri avansate de tehnici de regată și crew management.

Sailing & networking la Marea Neagră

Winter Sailing nu este o activitate de charter, nu este o activitate turistică și nu este o vacanță sau un weekend pe mare. Este un program de pregătire conceput pentru cei care doresc să se perfecționeze în arta navigației cu vele și care vor să profite de intersezon pentru a se menține în formă!

Programul: Winter Training

Pentru mai multă flexibilitate și costuri reduse transportul, va fi asigurat la cere cu un shuttle. Cazarea (la hotel de 4 sau 5 stele) și mesele cad în sarcina cursantului, iar cheltuielile comune se impart între membrii echipajului.

Programul include 3 zile de saling în condiții variate. Pe parcursul celor. 3 zile cursantul va deprinde urmatoarele proceduri:

 • armarea și dezarmarea bărcii: montarea velaturii, manevre curente, depozitarea velaturii
 • noduri marinărești esențiale
 • pregătirea și planificarea voiajului
 • crew briefing și crew management (alocare rolurilor și al posturilor)
 • proceduri de urgență, manevra „MOB”, proceduri de sigurnață la bord în timpul marșului
 • navigație costieră și estimată (cu ajutarul hărții și al instrumentelor electronice)
 • navigație cu vele pe diverse aluri (point of sailing)
 • navigație downwind cu Genneker
 • manevre de plecare și acostare la cheu – diverse proceduri

Costuri și detalii

Preț: 300 eur

 • Prețul nu include cazare la hotel (aprox 50-60 eur/noapte), transport, mese individuale și cheltuieli comune pe barcă
 • Program recomandat pentru grupuri de 4 sau 6 persoane

Pentru informații suplimentare și contact:

contact@adyachting.ro; booking@yachtone.eu

WInter Training
WInter Training